Hoe werkt reposten op Instagram?

Onze blogartikels hoeven niet altijd uit baanbrekende trends of essentiële informatie te bestaan. Soms wil je ook gewoon weten hoe die ene functie op Instagram nu precies werkt. En dat is precies wat we je vandaag gaan uitleggen: Hoe repost men op Instagram?

Repo-watte?

Oké, misschien gaan we best enkele stappen terug. Want wat is een ‘repost’ nu eigenlijk? Eenvoudig gezegd is ‘reposten’ het delen van content van een andere gebruiker op jouw eigen social media. Dit is wel niet iets typisch voor Instagram, je kan namelijk ook reposten op Facebook, LinkedIn enzovoort.

Nu hoor ik je waarschijnlijk denken ‘is reposten niet gewoon delen?’. Wel…niet helemaal. In plaats van een bericht te delen, is reposten gunstiger voor de oorspronkelijke eigenaar. Hoe? Alle interacties en impressies worden aan deze gebruiker toegeschreven en niet aan jezelf, wat bij delen wel het geval is.

Hoe werkt het?

Nu dat het onderscheid tussen delen en reposten duidelijk is, leggen we je graag uit hoe je dit kan doen. Eerst navigeer je natuurlijk naar het bericht/de foto/de video in kwestie. Vervolgens klik je op het vliegertje onderaan de post, naast de like en comment knop (zie hieronder). Hetzelfde geldt voor Instagram reels.

Vervolgens klik je op het scherm dat nu tevoorschijn komt, op ‘toevoegen aan verhaal’. Nu nog wat aanpassen met filters of GIF’s indien je dit wenst, en klaar!

Bonustip

Stel, je wil een post samen met iemand anders maken? Denk aan: een partnership, een foto met meerdere mensen, een betaalde post van een merk…Hiervoor maak je een Instagram-post op zoals je dit normaal zou doen, maar voor het publiceren, klik je op ‘personen taggen’ en vervolgens op ‘bijdrager uitnodigen'. Nu krijgt de persoon die jij hebt uitgenodigd, een verzoek om deze post ook op zijn/haar profiel te delen. Nu heb je een ‘joined post’.

Let op! Kijk wel dat jouw profiel op openbaar staat, anders kan je deze functie niet gebruiken. Hetzelfde geldt voor de persoon die je wil taggen.

Vragen? contacteer ons

Wilt u meer informatie?
Neem nu contact op, we werken graag een voorstel uit op maat!

Contact

Persoonlijke service

We focussen op het ontwikkelen van een duurzaam partnership. Een snelle en persoonlijke service staat daarbij centraal.

Innovatieve
strategieën

Dankzij onze ervaring met KMO’s en zelfstandigen uit diverse sectoren kunnen we uw bedrijf vanuit een helicopterview bekijken en interessante groeistrategieën voor u ontwikkelen.

Commerciële visie

Sales en marketing zijn altijd in evolutie. Thys Communicatie volgt voor u de marktevoluties op de voet zodat u optimaal advies krijgt voor de commerciële visie van uw bedrijf.

Focus op groei van uw bedrijf

Dankzij een no-nonsense aanpak met directe communicatie houden we focus op de groei van uw bedrijf.

Vragen? Contacteer ons!