Hoe kan Chat GPT een meerwaarde zijn voor jouw bedrijf?

Als er één technologisch snufje wereldwijd veel belangstelling wekt, dan is het Chat GPT wel. Studenten gebruiken het om papers te schrijven, professionals schrijven er hun LinkedIn teksten mee en zelfs filmscripts worden er volledig op gebaseerd. Experten beweren dat deze AI-chatfunctie de wereld zal veranderen. Maar wat kan deze tool voor jouw bedrijf betekenen? Kan je het eventueel gebruiken om de groei van jouw bedrijf mee te stimuleren? Laten we eens samen in de wijde wereld van Chat GPT duiken en kijken hoe het jouw werkomgeving al dan niet kan beïnvloeden.

Wat is Chat GPT?

Eenvoudig gezegd is Chat GPT een chatbot. Net als bij de meeste chatbots stel je een vraag, waarop de machine een antwoord formuleert. Hier houdt de gelijkenis dan ook meteen op. Want bij een reguliere chatbot moet de gebruiker zijn/haar vraag zelf intypen, waarna het antwoord wordt getoond. Hierdoor lijkt het hele proces erg mechanisch en niet zo spectaculair.

Chat GPT is een geavanceerde chatbot die AI gebruikt om een meer ‘natuurlijk’ antwoord te formuleren. Hij gebruikt alle informatie die er te vinden is op het internet en verwerkt deze om het gesprek aan te sturen. Concreet: als je hem vraagt om een nieuwsbrief over een bepaald onderwerp uit te schrijven, zal hij alle beschikbare inhoud analyseren en vervolgens zijn 'denkvermogen' gebruiken om deze informatie te verwerken. Hiervan zal hij dan een uniek stuk tekst maken, net zoals het menselijk brein dat zou doen.

Dit is allemaal zeer nieuw en spannend, maar welke impact heeft het op jouw organisatie? Kan je hier ook een voordeel uithalen? We zoeken het graag voor je uit.

Hoe Chat GPT jouw bedrijf kan helpen

Veel bedrijven over de hele wereld zijn al begonnen met het verkennen van deze tool en voor een aantal van hen, heeft dit ook al een positief effect gehad op hun operationele efficiëntie.

Marketing

De grootste impact van Chat GPT zal die op de marketingsector zijn. Hier kan men gebruik maken van de chatbot om content te bedenken voor advertenties, brochures en zelfs voor het opmaken van een contentplanning. Eén van de meest recente advertenties gemaakt door Chat GPT is die van Mint Mobile (het bedrijf dat deels eigendom is van acteur Ryan Reynolds). Het zijn dus zeker niet enkel de ‘kleine’ spelers die er gebruik van maken. Of je nu meteen je interne copywriter moet ontslaan? Dat is misschien iets té kort door de bocht, maar als hulpmiddel voor het bedenken van originele content of copy kan het zeker nuttig zijn.

Verkoop

Eén van de voornaamste kenmerken van Chat GPT is zijn begrip van het concept ‘tone of voice’, oftewel de manier waarop je een boodschap wilt overbrengen. Dit maakt het de ideale tool voor het schrijven van verkooppraatjes die je liefst niet als zodanig wilt laten overkomen. Of wat denk je van het opstellen van mails voor de opvolging van betalingen of het upsellen van een product/dienst?

Personeelsbeheer

Wil je graag een aanbevelingsbrief of evaluatierapport voor je werknemer opstellen? Met deze tool kan je dit in no time verwezenlijken. Enkel de brief of het rapport nog wat personaliseren en het kan uitgestuurd worden.

Technische ondersteuning

Iets waar bedrijven Chat GPT minder voor gebruiken, is om programmeercodes te schrijven. Het kan namelijk best moeilijk zijn om complexe coderingen op te stellen, gezien de technologie nog in zijn beginfase zit. Echter, wanneer de code minder complex is, zoals bijvoorbeeld het herstellen van een bug of een foutje in een code tekst, kan dit eenvoudig gecorrigeerd worden door de tool. Een ander voorbeeld zijn codes die nodig zijn om een website te maken of er een basisfunctionaliteit aan toe te voegen. Je hebt natuurlijk wel nog steeds een menselijke ontwikkelaar nodig om de code te valideren, maar het gebruik van de tool zal het proces ongetwijfeld versnellen.

Dit zijn een aantal manieren waarop Chat GPT uw bedrijf kan helpen om efficiënter te werken (en vervolgens groei te stimuleren). Uiteraard, naarmate de tool zich verder ontwikkelt, worden er meer toepassingen mogelijk en zal het hoogstwaarschijnlijk een grotere impact hebben op bedrijven dan nu het geval is.

Wat heeft de toekomst in petto?

De chatbot staat momenteel nog in zijn kinderschoenen, maar één ding is zeker: nu Microsoft aanzienlijk aan het investeren is in het Open AI-project en Chat GPT, kunnen we alleen maar verwachten dat de tool nóg beter wordt. Wat denk jij? Zou Chat GPT iets voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Of hou je het liever bij de ‘traditionele’ manier van schrijven en concepten bedenken?

Meer te weten komen over AI? Contacteer het team van Thys Communicatie!

Vragen? contacteer ons

Wilt u meer informatie?
Neem nu contact op, we werken graag een voorstel uit op maat!

Contact

Persoonlijke service

We focussen op het ontwikkelen van een duurzaam partnership. Een snelle en persoonlijke service staat daarbij centraal.

Innovatieve
strategieën

Dankzij onze ervaring met KMO’s en zelfstandigen uit diverse sectoren kunnen we uw bedrijf vanuit een helicopterview bekijken en interessante groeistrategieën voor u ontwikkelen.

Commerciële visie

Sales en marketing zijn altijd in evolutie. Thys Communicatie volgt voor u de marktevoluties op de voet zodat u optimaal advies krijgt voor de commerciële visie van uw bedrijf.

Focus op groei van uw bedrijf

Dankzij een no-nonsense aanpak met directe communicatie houden we focus op de groei van uw bedrijf.

Vragen? Contacteer ons!