Dit moet je weten over Google Analytics 4

Google kondigde recent aan dat haar nummer één tool voor het verzamelen van websitedata: Universal Analytics, vanaf 1 juli 2023 definitief vervangen zal worden door haar opvolger: Google Analytics 4. Nu, allemaal goed en wel, maar welke impact heeft dit op jouw website en wie dient dit te installeren? Dat lees je hieronder.

Vanaf juli 2023 stopt de website statistieken tool Google Universal Analytics met het meten van data op jouw website. In plaats hiervan komt er de GA4-property. Dit is een vernieuwde versie van het meetinstrument dat door middel van rapporten en inzichten, het gebruikersgedrag op websites en apps zo nauwkeurig mogelijk in kaart probeert te brengen.

De verschillen

Het grootste verschil tussen Universal Analytics en GA4 zit in de manier waarop gegevens worden verzameld. Dit gebeurt volgens een nieuw gegevensmodel: het event-driven data model. Vanaf nu worden allerlei activiteiten zoals: aantal bezoekers, scrolltijd, conversies…als 'gebeurtenissen' gezien, waarbij het in de vorige versie nog onder verschillende segmenten werd ondergebracht.

Verder verandert ook de ‘bounce rate’ (websitebezoekers die de website meteen verlaten zonder enige interactie) naar ‘engagement rate’ (het percentage bezoekers die de website actief bezoeken en interactie tonen).

Time is ticking…

Heb je een websitebouwer? Breng deze dan tijdig op de hoogte. Om je websitedata te blijven meten en dus up to date te houden, is het essentieel om de nieuwe code voor 1 juli te installeren op jouw website. Weten hoeveel websitebezoekers je krijgt, van waar deze komen, hoelang ze op de website blijven, hoeveel (contact)formulieren er zijn ingevuld, hoeveel aanvragen je hebt gekregen…is nu eenmaal cruciale informatie in onze gedigitaliseerde samenleving. Dus, wacht niet langer af en installeer de nieuwe GA4-code zo snel mogelijk op jouw website.

Ben jij al voorbereid op de overschakeling naar GA4? Of heb je helemaal geen idee waar te beginnen? Contacteer Thys Communicatie en wij helpen je graag verder!

Vragen? contacteer ons

Wilt u meer informatie?
Neem nu contact op, we werken graag een voorstel uit op maat!

Contact

Persoonlijke service

We focussen op het ontwikkelen van een duurzaam partnership. Een snelle en persoonlijke service staat daarbij centraal.

Innovatieve
strategieën

Dankzij onze ervaring met KMO’s en zelfstandigen uit diverse sectoren kunnen we uw bedrijf vanuit een helicopterview bekijken en interessante groeistrategieën voor u ontwikkelen.

Commerciële visie

Sales en marketing zijn altijd in evolutie. Thys Communicatie volgt voor u de marktevoluties op de voet zodat u optimaal advies krijgt voor de commerciële visie van uw bedrijf.

Focus op groei van uw bedrijf

Dankzij een no-nonsense aanpak met directe communicatie houden we focus op de groei van uw bedrijf.

Vragen? Contacteer ons!